Branża
Mięso drobiowe i drób żywy

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: 0105, 0207.
Obejmują one drób domowy żywy oraz mięso i podroby jadalne z ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże, schłodzone lub zamrożone.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
2021
2022
2023
2 802,42 mln
Wzrost 15% od 2020
4 371,82 mln
Wzrost 56% od 2021
4 160,14 mln
Spadek -5% od 2022
Przydatne kontakty

Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza (KRD-IG)
- Tel.: +48 22 82 82 389
- E-mail: krd-ig@krd-ig.com.pl
ul. Czackiego 3/5 , 00-043 Warszawa

Związek Polskie Mięso
- Tel.: +48 22 830 26 56
- E-mail: info@polskie-mieso.pl
ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
- Tel.: + 48 22 696 52 70
- E-mail: biuro@upemi.pl
Al. Ujazdowskie 18 lok. 16, 00-478 Warszawa
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko