Mięso drobiowe i drób żywy

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: 0105, 0207.
Obejmują one drób domowy żywy oraz mięso i podroby jadalne z ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże, schłodzone lub zamrożone.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza (KRD-IG)
- Tel.: +48 22 82 82 389
- E-mail: krd-ig@krd-ig.com.pl

Związek Polskie Mięso
- Tel.: +48 22 830 26 56
- E-mail: info@polskie-mieso.pl

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
- Tel.: + 48 22 696 52 70
- E-mail: biuro@upemi.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Centrum Wsparcia (42)
-
Artykuł
Świadectwo weterynaryjne dla świeżego mięsa drobiowego na eksport
Główny Inspektorat Weterynarii donosi, że właściwe służby USA potwierdziły akceptację wzoru urzędowe…
ArtykułW 2023 r. Polska prawdopodobnie pozostanie liderem eksportu drobiu
Zgodnie z wypowiedzią dr Doroty Pasińskiej, z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowe…
-
Oferta wsparcia
Misje gospodarcze
Województwo Lubelskie chcąc aktywnie wspierać lokalnych przedsiębiorców organizuje szereg misji gosp…
Oferta wsparciaBaza terenów inwestycyjnych
COIE prowadzi bazę terenów inwestycyjnych województwa lubelskiego w której znajdują się oferty typu…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.