Pieczywo, wyroby cukiernicze, słodycze

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 1701 do 1704, 1806, 1901, 1905.
Obejmują one m.in. cukry, wyroby cukiernicze, czekoladę i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego oraz chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych
- Tel.: +48 22 856 86 61
- E-mail: sekretariat@polbisco.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Aktualności (6)
- Wiedza (5)
- Kalendarz (10)
- Centrum Wsparcia (42)
-
Artykuł
Polska szarlotka i sernik najlepsze na świecie w rankingu Taste Atlas 2024
Polska szarlotka najlepszym słodkim ciastem świata, a sernik nr 1. wśród serowych deserów
ArtykułRośnie wymiana handlowa między Polską a Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi
Rok 2023 rekordowy dla polskiego eksportu
-
Oferta wsparcia
Platforma ePing SPS & TBT
Platforma ePing SPS & TBT jest bezpłatnym narzędziem na poziomie Światowej Organizacji Handlu (WTO),…
Oferta wsparciaObniżenie kosztów importu zaopatrzeniowego
Możesz ubiegać się o zawieszenie poboru ceł albo ustanowienie unijnych kontyngentów taryfowych (z ni…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.