Pieczywo, wyroby cukiernicze, słodycze

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 1701 do 1704, 1806, 1901, 1905.
Obejmują one m.in. cukry, wyroby cukiernicze, czekoladę i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego oraz chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych
- Tel.: +48 22 856 86 61
- E-mail: sekretariat@polbisco.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Centrum Wsparcia (42)
-
Artykuł
Czekolada „Made in Poland”
Polska należy do ścisłej czołówki największych producentów i eksporterów czekolady na świecie
ArtykułPolskie gofry i wafle podbijają rynki zagraniczne
Udział Polski w wartości światowego eksportu gofrów i wafli w 2022 r. wyniósł 15,1 proc.
-
Oferta wsparcia
Kredyt na finansowanie eksportu
Prefinansowanie kontraktów eksportowych polskich spółek, zabezpieczone m.in. gwarancją KUKE (w wysok…
Oferta wsparciaKredyt na ekspansję zagraniczną
Długoterminowy kredyt inwestycyjny przeznaczony na finansowanie zagranicznych projektów inwestycyjny…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.