Pieczywo, wyroby cukiernicze, słodycze

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 1701 do 1704, 1806, 1901, 1905.
Obejmują one m.in. cukry, wyroby cukiernicze, czekoladę i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, przetwory spożywcze z mąki, kasz, mączki, skrobi lub z ekstraktu słodowego oraz chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Stowarzyszenie Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych
- Tel.: +48 22 856 86 61
- E-mail: sekretariat@polbisco.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Centrum Wsparcia (42)
-
Oferta wsparcia
Program Dopłaty do Oprocentowania Kredytów Eksportowych (DOKE)
Program Dopłaty do Oprocentowania Kredytów Eksportowych (DOKE) to mechanizm zapewniający kredytobior…
Oferta wsparciaGwarancja bankowa
Gwarancja bankowa to samodzielne zobowiązanie banku do zapłaty wskazanej kwoty beneficjentowi gwaran…
-
Oferta wsparcia
Szkolenia dla firm MŚP
Szkolenia eksportowe na wybrane rynki perspektywiczne oraz szkolenia branżowe.
Oferta wsparciaWyjazdowe misje gospodarcze
Wyjazdowe misje gospodarcze mają na celu pomoc w internacjonalizacji firm z Pomorza Zachodniego.
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.