Pozostała żywność

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: od 0407 do 0409, 0502, od 0505 do 0508, 0510, 0511, od 0904 do 0910, od 1203 do 1208, 1210, 1211, 1502, 1503, od 1505 do 1518, 1521, 1522, od 1801 do 1805, od 2102 do 2104, 2106, 2209, 2301, od 2304 do 2308, 2501, 4101.
Obejmują one m.in. jaja, miód, szczecinę, kości i rdzenie rogów, skóry i pozostałe części ptaków, kość słoniową, koral, przyprawy korzenne, nasiona, tłuszcze, oleje, margarynę, kakao, drożdże, sosy, zupy i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Pozostała żywność
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
-
Wydarzenie
Japanese Food and Beverage Days
Wirtualne spotkania b2b dla importerów z sektora spożywczego
WydarzenieNatural & Organic Products Expo 2025
Przedsiębiorcy będą mogli skorzystać ze wsparcia merytorycznego i językowego ekspertów Zagranicznego…
-
Wydarzenie
Japanese Food and Beverage Days
Wirtualne spotkania b2b dla importerów z sektora spożywczego
WydarzenieNatural & Organic Products Expo 2025
Przedsiębiorcy będą mogli skorzystać ze wsparcia merytorycznego i językowego ekspertów Zagranicznego…
-
Oferta wsparcia
Eliminacja barier w dostępie do rynków poza UE
Możesz uzyskać wsparcie Ministerstwa w zakresie eliminacji lub przynajmniej obniżenia uciążliwości b…
Oferta wsparciaProgram Dopłaty do Oprocentowania Kredytów Eksportowych (DOKE)
Program Dopłaty do Oprocentowania Kredytów Eksportowych (DOKE) to mechanizm zapewniający kredytobior…