Eksport | Import | Inwestycje

Trade.gov.pl

Strona główna > Branże > Żywność, napoje i wyroby tytoniowe > Pozostałe mięso i zwierzęta żywe
Branża

Pozostałe mięso i zwierzęta żywe

Definicja sektora

Do sektora zaliczamy następujące kody CN: 0104, 0106, od 0204 do 0206, od 0208 do 0210, 0410, 0504, 1501.

Obejmują one m.in. żywe owce i kozy, mięso z owiec lub kóz świeże, schłodzone lub zamrożone, mięso z koni, osłów, mułów lub osłomułów świeże, schłodzone lub zamrożone, mięso i jadalne podroby z królików, zajęcy, gołębi i innych zwierząt świeże, schłodzone lub zamrożone i inne.

Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]

2021
2022
2023
493,13 mln Spadek -9% od 2020
596,68 mln Wzrost 21% od 2021
610,11 mln Wzrost 2% od 2022
źródło: Eurostat, Comext

Przydatne kontakty

Logo polskie mięso - polish meat association

Związek Polskie Mięso

ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)

Al. Ujazdowskie 18 lok. 16, 00-478 Warszawa

Raporty

Spis treściTable of contents

Powiązane treści

  • Wszystko
  • Aktualności (2)
  • Wiedza (2)
  • Kalendarz (4)
  • Centrum Wsparcia (42)
Wyszukiwanie zaawansowane

Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.