Pozostałe mięso i zwierzęta żywe

Definicja sektora
Do sektora zaliczamy następujące kody CN: 0104, 0106, od 0204 do 0206, od 0208 do 0210, 0410, 0504, 1501.
Obejmują one m.in. żywe owce i kozy, mięso z owiec lub kóz świeże, schłodzone lub zamrożone, mięso z koni, osłów, mułów lub osłomułów świeże, schłodzone lub zamrożone, mięso i jadalne podroby z królików, zajęcy, gołębi i innych zwierząt świeże, schłodzone lub zamrożone i inne.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Związek Polskie Mięso
- Tel.: +48 22 830 26 56
- E-mail: info@polskie-mieso.pl

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
- Tel.: + 48 22 696 52 70
- E-mail: biuro@upemi.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Centrum Wsparcia (42)
-
Artykuł
Polski handel zagraniczny towarami rolno-spożywczymi w okresie styczeń-maj …
Według wstępnych danych przekazanych przez Ministerstwo Finansów wartość eksportu artykułów rolno-sp…
ArtykułThe Polish Food Specialities Sector – raport PAIH
Według opublikowanego pod koniec czerwca raportu kwartalnego Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu pt…
-
Oferta wsparcia
Umowy o wolnym handlu
W ramach negocjacji preferencyjnych umów handlowych w zakresie zarówno towarów, jak i usług (interes…
Oferta wsparciaEliminacja barier w dostępie do rynków poza UE
Możesz uzyskać wsparcie Ministerstwa w zakresie eliminacji lub przynajmniej obniżenia uciążliwości b…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.