Przetwory z mięsa, kiełbasy

Definicja sektora
Do branży zaliczamy następujące kody CN: 1601, 1602.
Obejmują one kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi, przetwory żywnościowe na bazie tych wyrobów; mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane.
Wartość eksportu sektora z Polski [EUR]
Przydatne kontakty

Związek Polskie Mięso
- Tel.: +48 22 830 26 56
- E-mail: info@polskie-mieso.pl

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)
- Tel.: + 48 22 696 52 70
- E-mail: biuro@upemi.pl
Raporty
Spis treściTable of contents
Powiązane treści
- Wszystko
- Centrum Wsparcia (42)
-
Artykuł
Religia od kuchni: produkty mięsne z uboju rytualnego
Od 2020 roku w sejmie trwają prace nad nowelizacją ustawy o ochronie zwierząt, która wpłynie zarówno…
WydarzenieMisja gospodarcza polskich firm do Grecji
W dniach 12-14 listopada 2022 r. Zagraniczne Biuro Handlowe PAIH w Atenach zaprasza do współtworzeni…
-
Oferta wsparcia
Kredyt na finansowanie eksportu
Prefinansowanie kontraktów eksportowych polskich spółek, zabezpieczone m.in. gwarancją KUKE (w wysok…
Oferta wsparciaKredyt na ekspansję zagraniczną
Długoterminowy kredyt inwestycyjny przeznaczony na finansowanie zagranicznych projektów inwestycyjny…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.