Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze
09.06.2022
online
Według niektórych prognoz rynek mrożonek na świecie w latach 2022-2027 odnotuje wzrost na poziomie 4,3%. Do tak szybkiego rozwoju sektora przyczyniła się bez wątpienia pandemia COVID-19, z racji na fakt, iż klienci częściej wybierali produkty o dłuższym terminie ważności.
Zgodnie z prognozami sektor mrożonek rozwijać się będzie w regionie Azji i Pacyfiku na poziomie około 9,12% do 2030 r.
Zdaniem niektórych ekspertów, wraz ze znacznym wzrostem urbanizacji, region ten najprawdopodobniej zdominuje światowy rynek mrożonek i zastąpi Europę jako największy rynek mrożonek. Oczekuje się, że rynek mrożonek w Singapurze wyniesie 141,4 mln USD do 2024 r.
Jednym z kluczowych czynników wzrostu siły nabywczej mrożonych produktów spożywczych przez miejscową ludność będzie rosnąca urbanizacja w połączeniu z rosnącym dochodem rozporządzalnym mieszkańców Singapuru. Dodatkowo brak ceł i akcyzy na produkty spożywcze będą napędzać rynek mrożonek w Singapurze.
Populacja spożywających mrożonki rośnie w Singapurze ze względu także na łatwość przygotowania, wygodę czy też czystość mrożonych produktów spożywczych. Wygoda jest kluczowym czynnikiem w Singapurze ze względu na szybkie tempo życia.
Mrożone produkty mięsne oraz mrożone ryby i owoce morza stanowią największy segment rynku mrożonek w Singapurze.
Dystrybucja offline jest wiodącym kanałem dystrybucji mrożonych produktów spożywczych w Singapurze, zaś hipermarkety i supermarkety pozostaną kluczowym miejscem sprzedaży detalicznej na rynku.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego:
- dowiesz się jakie są regulacje dotyczące sprzedaży produktów spożywczych w Singapurze,
- poznasz nowe standardy przechowywania i transportu mrożonek w Singapurze,
- dowiesz się jak wygląda sektor mrożonych ryb na rynku Singapuru,
- nasz ekspert rynkowy opowie jak skutecznie wprowadzić markę na rynek Singapuru oraz jakie są zachowania zakupowe.
Szkolenie poprowadzą:
- Maja Justyna, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Singapurze,
- Adrian Gawłowski, Zastępca Dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
- Lim Yee Liang, Manager, Industry Development & Community Partnership Division, Industry Facilitation Dept, Account Management (Food Biz) Section, Singapore Food Agency,
- Belinda Lee, Vice Chairman, Seafood Industries Association Singapore,
- James Boyce, Director, Fred’s Produce.
Webinarium odbędzie się 8 czerwca o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku angielskim.
Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisz się już dziś!
Adres kontaktowy: webinaria@paih.gov.pl
Odnośnik do wydarzenia na stronie PAIH: PAIH | Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze
- Wszystko
-
Artykuł
Zjednoczone Emiraty Arabskie – szansa dla polskiej żywności
Polscy eksporterzy żywności w poszukiwaniu nowych rynków zbytu mogą zainteresować się stosunkowo nie…
ArtykułPolskie targi – możemy być dumni
Targi posiadają bogatą i wieloletnią tradycję zarówno w Europie, jak i na całym świecie. W Polsce to…
ArtykułKanada – kraj wielu możliwości
Jeśli Twoimi pierwszymi skojarzeniami z Kanadą są syrop klonowy, hokej i śnieg, to najwyższa pora, ż…
ArtykułNabór – program wznowienia eksportu i udziału w odbudowie Ukrainy
9 czerwca br. Polska Agencja Inwestycji i Handlu (PAIH) rozpoczęła nabór polskich firm zainteresowan…
WydarzenieWebinar „Rynek żywności w ZEA”
W trakcie wydarzenia dowiesz się m.in. jak funkcjonuje rynek rolno-spożywczy w ZEA czy które polskie…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.