Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze
09.06.2022
online
Według niektórych prognoz rynek mrożonek na świecie w latach 2022-2027 odnotuje wzrost na poziomie 4,3%. Do tak szybkiego rozwoju sektora przyczyniła się bez wątpienia pandemia COVID-19, z racji na fakt, iż klienci częściej wybierali produkty o dłuższym terminie ważności.
Zgodnie z prognozami sektor mrożonek rozwijać się będzie w regionie Azji i Pacyfiku na poziomie około 9,12% do 2030 r.
Zdaniem niektórych ekspertów, wraz ze znacznym wzrostem urbanizacji, region ten najprawdopodobniej zdominuje światowy rynek mrożonek i zastąpi Europę jako największy rynek mrożonek. Oczekuje się, że rynek mrożonek w Singapurze wyniesie 141,4 mln USD do 2024 r.
Jednym z kluczowych czynników wzrostu siły nabywczej mrożonych produktów spożywczych przez miejscową ludność będzie rosnąca urbanizacja w połączeniu z rosnącym dochodem rozporządzalnym mieszkańców Singapuru. Dodatkowo brak ceł i akcyzy na produkty spożywcze będą napędzać rynek mrożonek w Singapurze.
Populacja spożywających mrożonki rośnie w Singapurze ze względu także na łatwość przygotowania, wygodę czy też czystość mrożonych produktów spożywczych. Wygoda jest kluczowym czynnikiem w Singapurze ze względu na szybkie tempo życia.
Mrożone produkty mięsne oraz mrożone ryby i owoce morza stanowią największy segment rynku mrożonek w Singapurze.
Dystrybucja offline jest wiodącym kanałem dystrybucji mrożonych produktów spożywczych w Singapurze, zaś hipermarkety i supermarkety pozostaną kluczowym miejscem sprzedaży detalicznej na rynku.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego:
- dowiesz się jakie są regulacje dotyczące sprzedaży produktów spożywczych w Singapurze,
- poznasz nowe standardy przechowywania i transportu mrożonek w Singapurze,
- dowiesz się jak wygląda sektor mrożonych ryb na rynku Singapuru,
- nasz ekspert rynkowy opowie jak skutecznie wprowadzić markę na rynek Singapuru oraz jakie są zachowania zakupowe.
Szkolenie poprowadzą:
- Maja Justyna, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Singapurze,
- Adrian Gawłowski, Zastępca Dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
- Lim Yee Liang, Manager, Industry Development & Community Partnership Division, Industry Facilitation Dept, Account Management (Food Biz) Section, Singapore Food Agency,
- Belinda Lee, Vice Chairman, Seafood Industries Association Singapore,
- James Boyce, Director, Fred’s Produce.
Webinarium odbędzie się 8 czerwca o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku angielskim.
Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisz się już dziś!
Adres kontaktowy: webinaria@paih.gov.pl
Odnośnik do wydarzenia na stronie PAIH: PAIH | Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze
- Wszystko
-
Artykuł
Jak rozpocząć sprzedaż internetową w Indiach?
Indie są krajem wielu możliwości, choć nie jest to rynek polecany dla początkujących eksporterów. To…
ArtykułW Wietnamie czekają na polskie produkty
W 2021 roku handel między Polską a Wietnamem przekroczył 4,6 miliarda dolarów (USD). To o jedną czwa…
ArtykułJaponia – czwarty importer żywności na świecie
Japonia jest czwartym największym importerem żywności na świecie. Japońscy konsumenci są gotowi zaak…
RaportRynek e-commerce w Niemczech
Niemcy są 5. co do wielkości rynkiem e-commerce na świecie, który w 2020 ma osiągnąć wartość 103.9 m…
RaportRynek e-commerce na Ukrainie
Rynek ukraiński posiada spory potencjał. Obserwujemy właśnie jego ogromny wzrost – jeden z najdynami…
Portal Promocji Eksportu używa plików cookies, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego komputera lub innego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.