BPP: Branża polskich specjalności żywnościowych
18.08.2022
Branżowe programy promocji obejmują kompleksowe działania promujące branże w okresie kilkuletnim. Polegają one m.in. na organizacji narodowych stoisk informacyjnych na największych i najbardziej prestiżowych targach branżowych, podczas których prezentowany jest potencjał branży. Narodowe stoisko informacyjne to również miejsce do nawiązania pierwszych kontaktów biznesowych czy spotkań z ekspertami branżowymi. Program obejmuje również organizację misji wyjazdowych przedsiębiorców czy też misji przyjazdowych dziennikarzy i kontrahentów do Polski. Elementem uzupełniającym są kampanie promocyjne w mediach branżowych oraz mediach społecznościowych.
Promocję branż priorytetowych realizujemy w dwóch turach. Pierwsza tura trwała do końca 2019 r., druga obejmuje lata 2020-2022.
Kto może skorzystać?
Program skierowany jest do mikro, małych i średnich przedsiębiorców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w ramach przynajmniej jednej z wybranych kategorii działalności (PKD 2007).
Więcej informacji znajdziesz tutaj
Gdzie będziemy jeszcze promować?
Branża polskich specjalności żywnościowych będzie promowana m.in. na poniższych targach:
- 26-29.07.2022, Biofach, Norymbergia, Niemcy
- 11-13.08.2022, Vietfood & Beverage, Ho Chi Minh, Wietnam
- 5-8.09.2022, FHA, Singapur
- 15-19.10.2022, Sial Paris, Paryż, Francja
- 7-9.12.2022, Sial China, Szanghaj, Chiny
W przypadku pytań oraz chęci uczestnictwa w programie zapraszamy do kontaktu z operatorem programu promocji branży polskich specjalności żywnościowych – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Katarzyna Szymańska
Kierownik Wydziału
Departament Wsparcia Eksportu
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
Tel. +48 22 376 75 49